Tag mig alvorligt!

"Amalie, Amalie, kan du høre mig?"
"Hun svarer ikke, giv hende mere medicin"
"Hendes blodtryk falder"
"Amalie, Amalie, kan du høre mig?"

Med ét kommer jeg til overfladen. Mine øjne er våde og min hals er helt tør.
Jeg ligger i en ambulance på fuld udrykning med mit hår klistret til panden, en iltmaske på min næse og et drop i min hånd - det var første gang jeg havde et anafylaktisk anfald.

Jeg er allergisk overfor mælk - og nej, jeg er ikke laktoseintolerant.
Jeg er allergisk overfor mækeproteinet kasein - det betyder, at min krop reagerer ved at producere en masse histamin hvis, jeg ved en fejl (eller kokken fucker up) indtager noget med mælk.

Jeg er desværre så allergisk, at jeg får rigtig mange akutte allergiske symptomer på en gang.
De belaster min krop så jeg er i risiko for at få et anafylaktisk chok.

Jeg spiser rigtig meget ude og er derfor altid udsat for ét eller andet kan gå galt.
Jeg fortæller altid tjeneren om min situation med meget seriøse vendinger - og hvor galt det rent faktisk kan gå.

Alligevel var jeg i nat ude for endnu en allergisk reaktion.

Det her indlæg er nok et råb om hjælp med håbet at alle der arbejder i restaurationsbranchen tager det freaking fucking alvorligt når man siger: "Jeg har allergi" - det er ikke for sjov og den værst tænkelige konsekvens er hjertestop - så tag mig nu bare alvorligt og tjek for helvede da op på det en ekstra gang!

Jeg møder nye mennesker hele tiden, og når samtalen bliver sporet ind på allergi, er reaktionen oftest:
"Det må da være så irriterende! Så kan du jo slet ikke spise noget?"

Og nej - hvis en hel-almindelig-ikke-allergisk-person udviklede mælkeallergi, ville det sikkert være røv nederen. Men jeg har jo aldrig kendt til andet!
Jeg har aldrig smagt den vaffel-is I spiser om sommeren, drukket varm kakao på en kold vinterdag eller lavet lagkage med flødeskum til min fødselsdag - og det er jeg helt fint tilfreds med!

Jeg har aldrig søgt den medlidenhed alle tildeler mig, når de hører om min mælkeallergi - men alligevel modtaget den, da alle synes det er en smule synd for mig.

Jeg er frisk og rask - og selvfølgelig er mit højste ønske, at jeg kunne leve uden mit skjulte handicap.
Tanken om at kunne proppe alt i munden uden overhovedet at tænke over indhold eller konsekvenser - men min læge har sagt at jeg er én ud af en million - og det er sgu da sejt? :O

Tag det alvorligt når du hører en har allergi. Er du usikker eller har ikke 100% styr på indholdet i maden, så meld klart ud - det betyder meget mere end du tror.

Jeg vil jo ikke bare spise hjemme og ALTID have mad i tasken - der er krav fra Fødevarestyrelsen, om at alle restauranter SKAL have styr på de 14 mest kendte allergener. At der så hænger en warning post med mit billede i et par køkkener rundt i byen, er en fordel - men tænk jer om.... tænk jer nu bare om!

Tanker for pigen der er træt af, at blive indlagt på Riget ;)

Synes godt om