GUIDE TIL MIT PARIS ♥

Jeg har udskudt den her guide mange gange - altså pinligt mange gange. Men nu har jeg siddet foran skærmen i dagevis og brygget den sammen. Jeg har været i Paris flere gange end to-tre hænder kan tælle og det er ubetinget min yndlings by. Så jeg har mange steder du kan checke ud. Jeg har samlet alt fra de lækreste restauranter, den bedste kaffe, de hyggeligste hoteller til de absolut smukkeste steder.

Jeg har besøgt alle de stederne jeg har skrevet om - så jeg kan stå indenfor det hele med 110%. Det har været en fornøjelse at brygge denne guide sammen - især nu hvor jeg tager til Paris i morgen. Så værsgo! En fuldendt guide til byernes by - mit Paris ♥

Restauranter:

Morgenmad:

Hôtel Grand Amour

Holly Belly

Season

HOLLY BELLY (5 Rue Lucien Sampaix) Udentvivl den bedste morgenmad i Paris hvis du spørger mig. MEN - der er kø, så det skal du forberede dig på. Maden og servicen går til gengæld hurtigt - så det er ventetiden værd. Deres mest populære er pandekager med bacon. Grundet mælkeallergien har jeg ikke smagt den, men alle jeg kender der har - siger at det smager vanvittigt.

SEASON (1 Rue Charles-François Dupuis) Season har en af de bedste Avo-toast i byen! Den smager vanvittigt. Hele deres menu kort er så lækkert + det er godt til frokost. De har friskpresset juice, acai bowls, vanvittig god laks og virkelig god stemning. Meget anbefalelsesværdigt.

HÔTEL GRAND AMOUR (18 Rue de la Fidélité) Jeg spiste på hotellet, da jeg boede der med Karo sidst. Det var simpelthen så lækkert. Friske crossainter, blødkogte æg, bacon og baguet. Mums! Maden bliver serveret i den mest charmerenede gårdhave. Jeg skal bo på hotellet ved mit kommende besøg med Mikkel - og vi skal helt sikkert spise vores morgenmad der én af dagene.

FRAGMENTS (76 Rue des Tournelles) Den bedste, bedste, bedste avo-toast der er at finde i byen. Den smager hjernedødt! Der er god kaffe og hyggelig stemning. Men meget småt og en meget lille menukort. Sidst jeg var der, arbejdede der en dansk pige - ret hyggeligt.

WILD & THE MOON (55 Rue Charlot) Et vegansk mekka i Le Marais, som er mit yndlings område i den franske hovedstad. Plus det er bloggestedet over dem alle, haha. Alt er vanvittig photo-friendly. De har acai bowls, chiagrød, smoothies, alle slags juice og vanvittig god kokosvand. Virkelig et cool sted.

CAFÉ DE FLORE (172 Boulevard Saint-Germain) Et af de mest instagrammede steder i Paris. Restauranten har den med idylliske facade der er meget insta-værdi. Hvis man er ligeså stor GG-fan som mig, ved man, at det er her Serena & Blair er i første episode af den periode hvor de er i Paris. Du kan spise både morgenmad, frokost og aftensmad. Men jeg foretrækker sort kaffe og croissanter tidligt på dagen.

Wild & The Moon

Ob-La-Di

Frokost:

CHIPOTLE (kæde - der er tre) Jeg elsker Chipotle. Det er nærmest det jeg glæder mig mest til at besøge, haha. Det er en amerikansk mexikansk kæde, hvor maden er svimlende lækker. Det smager SÅ godt! Du kan få salater, burrito, nachos, m.m. I og med det er fastfood, har det en virkelig god pris + det er nemt og hurtigt.

PAPER BOY (137 Rue Amelot) De lækreste sandwich i paris. Den ligger tæt på Merci, som er den hyggeligste butik man skal forbi. Meget simpel indretning med bænke, så meget et hurtigt ind-ud sted.

L'AS DU FALLAFEL (32-34 Rue des Rosiers) Ideelt til frokost - men lang kø. Det er ultra populært, men det går hurtigt. L'As er en klassiker i Paris og et must-go. Jeg mener, at de engang er blevet kåret som verdens bedste falaffel. Det smager himmelsk!

THE BROKEN ARM (12 rue Persée) En koncept forretning der er meget som STORM herhjemme. De har bare en meget hipster smart tilhørende café. Maden er fin, det er mere oplevelsen og det fine kig på alle de lækre varer der tiltaler mig mest.

CAFÉ CHARLOT (38 Rue de Bretagne) Det er lidt Paris svar på Café Norden..... det er lækkert, men lidt af et "se-mig" sted i mine øjne. Jeg har ikke spist der de sidste par gange jeg har besøgt byen, men jeg har virkelig været der mange gange. Jeg har haft den vildeste vin-brandet år tilbage og sad der til restauranten lukkede kl.02 og blev smidt ud, haha. Du kan spise både morgenmad, frokost og aftensmad. Deres tatar er god og deres morgenmads-anretning med blødkogte æg og ristet brød er også et hit.

Chipotle

L'As du Fallafel

Paper Boy

Café Charlot

Dinner:

OBER MAMMA (107 Boulevard Richard-Lenoir) Italiensk paradis! Alt smager himmelsk. Deres trøffel-pasta er to die for.... bogstaveligt talt. Jeg smagte den sidste sommer med Karo, var beskyttet af mi Xolair behandling selvfølgelig- men da retten simpelthen er proppet til randen med mælk, smør, fløde og ost, slog jeg ud. Men alt på restauranten smager fantastisk. De tager ikke imod bordreservation. Restauranten åbner 18:45, og allerede 18:15 står folk i kø, der kan gå hele vejen rundet om bygningens hjørne - men det er ventetiden værd.

PINK MAMMA (20bis Rue de Douai) Pink Mamma er også en del af Big Mamma group, som er en række restauranter rundt i Paris, hvor Ober Mamma ovenfor også er med. Pink Mamma er også italiensk og yderst populær. Det er samme system med kø for booking som Ober Mamma. Maden er ligeså sublim, men her kommer jeg mere for indretningen og stemningen. Det er en oplevelse i sig selv. Deres burrata skulle være Paris bedste.

YAAI THAI (35 Boulevard de Bonne Nouvelle) På mit seneste besøg i Paris besøgte jeg Yaai Thai efter lidt for mange dage med fransk cuisine. Jeg søgte på Paris bedste thailandske mad, da jeg er en sucker for det. Og hold nu op et sted vi fandt. Det er noget af det mest friske og mest velsmagende thai-mad jeg har fået i hele Europa. Deres Panang er for vild - og alle deres starters er så gode!

BIGLOVE Jeg ved ikke hvorfor lige Paris har så mange gode Italienske restauranter - men det har de altså. Endnu en italiensk perle midt i den franske hovedstad er BigLove. De har de bedste pizzaer, jeg i mit liv har smagt. OG - de er glutenfri. Til gengæld sparer de ikke på osten, haha... så hvis du som mig har mælkeallergi, skal du sige det mange gange til tjeneren. De har udover pizzaerne også en masse udvalg af charcuteri og traditionelle pastaretter. Her kan man heller ikke reservere bord - så hvis du bare stiller dig i kø 10-15 minutter før de åbner, burde det være muligt.

PNY (1 rue Perrée, 97 rue Oberkampf ) Det vildeste burgersted i Paris! Virkelig sej indretning og cool atmosfære. Vanvittige pomfritter! Du kan også få en vegansk burger, hvis du er til det. Kæmpe must-go.

Ober Mamma

PNY

YAAI THAI

Hoteller:

HOTEL GRAND AMOUR (18 Rue de la Fidélité) Jeg har boet på Grand Amour en enkelt gang - og jeg er fan! Jeg skal bo der på mit kommende på besøg og jeg glæder mig helt vildt. Hvert et værelse er forskelligt med den fineste indretning. Viben på hotellet er super cool og de har samtidig en yderst lækker restaurant der tilbyder alle måltider. Beliggenhedsmæssigt er jeg ret vild med området.

LE PIGALLE (9 Rue Frochot) Jeg har boet på Le Pigalle to gange og jeg elsker det hotel! De har den fedeste indretning på deres hotelværelser. Det er ret New Yorker-smart med kunst på væggene, minibar der er ultra fancy og badeværelset er fyldt med Le Labo produkter som kan bruges til fri afbenyttelse under dit ophold - hvor du bagefter kan købe det med hjem, hvis ønsket. Det er et super cool hotel - med virkelig gode senge.

THE HOXTON (30-32 Rue du Sentier) The Hoxton er det hotel jeg har boet aller flest gange på i Paris - hele 4 gange. Det er i den lidt dyre - men det er det hele værd. The Hoxton er en hotelkæde der ligger flere steder rundt i verden og deres koncept er genialt. Hele deres univers skriger af coolness. Inden man går i seng, kan man krydse en lille seddel af med valg af en let lille morgenmad bestående af blandt andet appelsin juice, yoghurt og en banan som bliver hængt op, ude foran din dør om morgenen på et selvvagt tidspunkt. Det er hyggeligt et sted. Hvis du ikke vælger at bo her, vil jeg anbefale at checke det ud for en kaffe i deres gårdhave eller lobby.

HÔTEL NATIONAL DES ART ET MÉTIERS (243 Rue Saint-Martin) Her boede jeg under mit sidste ophold med Lancôme tilbage i juli. Jeg overnattede der også sidste forår i forbindelse med en kampagne med Veuve Clicquot. Det er et super nice hotel. Det er endnu mere pebret end The Hoxton - men der er en lækker stemning, personalet er sublimt og hele hotellet med tilhørende bar og restaurant har den fedeste atmosfære. De har et ret sejt rooftop område som er ideelt om sommeren. Et virkelig anbefalelsesværdigt sted.

The Hoxton

Le Pigalle

Hotel Grand Amour

Shopping + Vintage shopping:

Anine Bing

Merci

Citypharma

CITYPHARMA (

26 Rue du Four) Must, must, MUST når du er i Paris. Du kan stacke up på alle de franske apotekmærker som Avène, Embryolisse, Bioderma og mange flere. Du tager en kurv og fylder ellers bare i. Der er ikke meget service at hente, så hvis du ikke helt ved hvad du skal gå efter, skal du researche hjemmefra. Jeg putter altid Bioderma makeup-fjerneren, produkter fra Avène såsom deres produktserie til tør hud + samt deres thermakildevand-fugtspray, den bedste tørshampoo fra Klorane og den blå fugtighedscreme fra Embryolisse i kurven. Homeoplasmine er også en af mine favoritter, da den er en lifesaver for dine tørre læber.

BRANDY MELVILLE (71 Rue de Rennes) Jeg blev forelsket i Brandy Melville et par år tilbage og jeg besøger altid butikken når jeg er i Paris. De har verdens flotteste t-shirts, toppe, slå-om bluser og jeans i de flotteste vaske. Jeg elsker det brand!

ANINE BING (18 Rue des Coutures Saint-Gervais) Alle mine yndlings t-shirts har Anine Bing lavet. Hun har den fineste lille butik i Marais, hvor jeg altid tager forbi og køber t-shirts og blondeundertøj. Jeg køber i ny og næ noget andet fra kollektionen hvis min konto tillader det, det er jo efterhåndet blevet et riiiimeligt pricey brand. Men det er værd at investere i! Alt jeg har købt fra hende er blevet mine yndlings items i min garderobe.

MERCI (111 Boulevard Beaumarchais) Den fineste butik i Paris. Du kender måske facaden med den røde bil? Butikken har alt fra tøj, sko, brugskunst, beauty og det fineste interior. Et kæmpe must at besøge!

OFr. (

20 Rue Dupetit-Thouars) Den mest hippe boghandel i byen. De har alt fra de nyeste magasiner, coffee table books, fashion bøger og et tilhørende atelier bagi med udvalg af det fineste kunst. Det er et super cool sted og skulle eftersigende være Kanyes yndlings-boghandel, han altid besøger når han er i Paris.

DÉPÔT VENTE LUXE PARIS (14 Rue de la Tour) Min yndlings high-end vintage butik i Paris. De har de fedeste ting. Alt fra Fendi, Dior, Chanel og meget mere. De har ting man normalt ikke finder på diverse vintage-internetshops og et langt vildere udvalg end de fleste vintage butikker jeg har besøgt før. Priserne er rimelig i forhold til det er high-end vintage.

THANK GOD I'M A V.I.P. (12 Rue de Lancry) Et 400 kvadrat-meters mekka a luksus vintage. Jeg kan bruge timer derinde! Selvom det er stort, er det meget nemt at navigere rundt i. Jeg tror butikken er over 20 år gammel hvis jeg huser rigtigt. De har de smukkeste ting - og ved samtidig også hvad de skal tage for det!

KILIWATCH (64 Rue Tiquetonne) Det er en kombineret butik med både second hand items og nye items. De har alt fra vintage silkeskjorte til Isabel Marant's nye kollektion. Det er rimelig pebret vintage, selvom det meste er no-name vintage. Men du kan finde nogle skjulte skatte derinde. En super cool butik på hele 600 kvadratmeter - jeg bruger alt mellem tre kvarter til en time derinde. Must see. Ekstra fact: Hele det område omkring butikken er super nice! Det er super lækre caféer, kaffebarer + Episode som vi kender fra Kbh ikke ligger så langt derfra.

KILO SHOP (69-71 Rue de la Verrerie) Konceptet ligger i ordet. Vælg det, vej det, køb det. For at finde de helt lækre ting skal du lede længe - og helt ned i bunkerne. Men når du først finder de lækre styles, kan du ikke få nok. Sæt god tid af - og værd i det rigtige humør, haha.... det er lidt af en heftig affære.

MAD VINTAGE (

66 Rue Saint-Denis eller 99 Rue de Rennes) Mad Vintage er en vintage-kæde i Paris. De ligger et par gadehjørner og har det svedigste udvalg af second hand. De har især virkelig seje bukser, silkeskjorter, denim jeans og meget, meget mere. De har rigtig meget tie-die print, som jo er blevet ret populært henover sommeren. De har ret fair priser - nogle gange kan du være heldig og få det vildt billigt.

OFr.

Brandy Melville

Kilo Shop

Kaffe, croissanter og macarons:

DU PAIN ET DES IDÉES (34 Rue Yves Toudic) Den bedste croissant i Paris. Muligvis i hele verden. De er ofte udsolgt hen på eftermiddagen, så kom tidligt og nyd dem hele varme. Mums!

LADURÉE Paris er makronernes by - og du får de bedste (og dyreste) på Ladurée. Det er det fineste kage/the sted som emmer af fransk finesse. De ligger adskillige steder rundt i Paris. Jeg er ret sikker på man skal bestille bord.

OB-LA-DI (54 rue de Saintonge) Det fineste lille sted men hamrende god kaffe. Opkaldt efter en beatles sang - så god musik bliver der spillet i alle caféens åbne timer.

CAFÉ KITSUNE (51 Galerie de Montpensier) En lille koncept forretning der minder på Paris svar på Arket. Du kan shoppe, spise kage og få god kaffe. Et hit? Det må man sige.

WILD & THE MOON (55 Rue Charlot) Du kan få alverdens juice og helsevand her. Alt er så lækkert - og meget photo-friendly.

TEN BELLES (10 Rue de la Grange aux Belles) Bedste kaffe i byen. Mere behøver der ikke blive beskrevet.

Du Pain Et Des Idées

Ladurée

Ob-La-Di

Seværdighedder og områder:

MARAIS Mit yndlingsområde. Massere af hyggelige caféer, gode cocktailbarer, god shopping og de bedste hoteller.

SQUARE DU TEMPLE - ELIE-WIESEL (64 Rue de Bretagne) Lille charmerende park i Marais. Jeg er der hver gang jeg er i Paris - især når jeg er alene. Jeg sætter mig altid om sommeren med en god bog og kigger på børnene leger på parkens legeplads. Det virker aldrig som om der er turister - kun lokale par og familier fra området. En af mine yndlingsoaser i den ellers travle by.

JARDIN DES TUILIERIES (Place de la Concorde) En anden (men meget større) park jeg altid besøger. Den ligger i forlængelse med Louvre ned mod Champs-Élysées. Der er simpelthen så smukt - lige smukt alle årstider. Du kan besøge deres miniature tivoli, sidder i solen og vandre rundt mellem de smukke træer.

JARDIN DU PALAIS-ROYAL (2 Galerie de Montpensier) Endnu en smuk park i Paris. Smut forbi og se samtidig pladsen med de stribede søjler - det er møghamrende insta-værdigt. Gå et smut på Café Kitsune der ligger lige i nærheden - alle deres ting er så lækre.

MONTMARTRE Et helt fantastisk område. Det er som en lille landsby midt i Paris. Det hele går rimelig stejlt op og ned. Der er gadekunst, små charmerende butikker og en meget varm stemning. Jeg er vild med det!

SACRÉ COEUR (35 Rue du Chevalier de la Barre) Et af de smukkeste steder i Paris. Sacré Coeur er en katolsk kirke der ligger i Montmartre området. Der ligger så mange fine gader og stræder omkring. Blandt andet et virkelig fint lille lyserødt hus med tilhørende navn "La Maison Rose" der har en virkelig hyggelig restaurant. Du kan foran Sacré Coeur se udover hele Paris - det er breathtaking flot!

LOUVRE Jeg kunne bruge flere dage på Louvre. Du bliver mødt af den store plads med de famøse glaspyramider. Du skal stå i kø i et stykke tid, men når du først kommer ind bliver du blæst bagover af indtryk. Man skal måske være en lille smule kunstinteresseret for at bruge flere timer derinde - men Mona Lisa skal ses. Selvom hun er utrolig lille. Det er super turistet og ofte virkelig crowded - men det er virkelig et besøg værd.

TRIUMFBUEN En utrolig smuk bygning for enden af Champs-Élysées. Når du står ved Triumfbuen ville jeg gå imod Eiffeltårnet - du krydser så mange charmerende områder med søde små spots, fortovscaféer og meget mere.

EIFFELTÅRNET Paris vartegn nr. 1. Monumentet over alle monumenter. Det er forfærdeligt at indrømme, at jeg aldrig har været oppe i det. Jeg syntes simpelthen køen er for lang - men det er måske det hele værd? De fleste ved ikke at Eiffeltårnet oprindeligt blev bygget i 1889, som en hyldest til hundredeårsdagen for Den Franske revolution. Vidste du det? Det er i hvert fald et af de smukkeste stykker arkitektur verden har at se i mine øjne.

Marais

Triumfbuen

Jardin du Palais Royal

GOD TUR

Synes godt om

Kommentarer

Mille
,
Så fed guide, tusind tak!! Kan slet ikke vente med at komme afsted igen🙈 Jeg kunne dog godt mangle lidt prisniveau på madsteder og hotellerne, selvom jeg godt ved det kan være svært at huske🤪
Venterpaavinblog,
Sikke mange gode tips til min næste tur - jeg er selv en klovn til at huske navnene på de spisesteder jeg ender, i mine rejseguides, men husker bestemt Season 😃 Paris' finest!
www.venterpaavin.dk
disa svensson
,
Hej!
Julklappstips från en fattig student <3
Jag handlar från butiker via: www.refunder.se/b/Spara50
Dessa är mina favoritbutiker

Campadre:
https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

Lyko:
https://referme.to/9vACAmo

Members: https://members.com/se/tipsa/m1401355?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=m1401355SaraElisabethxx
SaraElisabethxx,
Hvad var det for en airbnb i boede i, i din youtube video? 😊
nouw.com/saraelisabethxx
ByLauraDenis
ByLauraDenis,
Det var dog en fantastisk guide! - Glæder mig så meget til den dag, jeg en dag skal til Paris! 😍
nouw.com/bylauradenis