Header

Det spørgsmål jeg har fået i flest mails, kommentarer og i hverdagen er:

"Hvordan holder du ud at Rasmus er så langt væk?" eller "Hvordan får i jeres forhold til at fungere?!

Helt ærlig, har jeg ikke et klart svar.
Du skal være meget forelsket, glad og lykkelig med den person du er i et langdistanceforhold med, før at det kan fungere. Mange af mine veninder har sagt: 'puuuuuha, det ville jeg slet ikke kunne holde ud' - hvilket jeg synes er lidt underligt.
Det er helt sikkert fordi, at de ikke har været i situationen og ikke kunne forestille sig det.

Jeg elsker Rasmus hvor end jeg er på jorden - og nu hvor han skal bo i Stockholm i to år, må vi jo bare leve med situtationen.
Ja, vi gav da op da han flyttede - men vi fandt alligevel tilbage til hinanden.
Det gør ondt, når den man elsker vil noget andet - men når det pludselig fungerer og man er lykkelig, er alt jo godt!

Rasmus og jeg ser hinanden ca. hver anden uge - hvilket er helt fint.
Vi har begge meget travlt med vores arbejde/uddanelse, som vi kan fordybe os i, når vi er adskildt.

Ja - det er da møg surt ikke, at kunne falde i søvn ved siden af hinanden hver nat eller cykle forbi for at give et kys i ny og næ.... men det vender man sig til, og vi nyder hinandens selskab endnu mere når vi er sammen.

Jeg bliver fx. aldrig kaldt kærestekedelig! Nu hvor jeg lever i et langdistanceforhold betyder det, at jeg har mere tid til mig selv, end folk i "almindelige" parforhold. Jeg har mulighed for at være sammen med mine veninder hele tiden - og skal hver anden lørdag ikke tænke på hvad min kæreste skal.

Jeg modtager tit mails fra fortvivlede piger, der står foran en længere adskillelse med deres partner. Og nej - det er ikke en sjov periode at gå ind i, til at starte med, når man aldrig har prøvet det. Det synes jeg i hvert fald ikke, at det var.
Nogle skriver, at de ikke ved hvordan de skal komme igennem en lang periode alene, andre er i tvivl om, at forholdet kan fungere. Heldigvis har Rasmus og jeg ikke en særlig lang distance fra hinanden, og kan se hinanden regelmæssigt - hvor andre har kontinenter imellem hinanden - og det er en hel anden snak.

Selvom jeg måske får det hele til at lyde som en dans på roser - så kan det være knap så sjovt til tider.
Telefonsamtaler, FaceTime, beskeder og anden form for kontakt er en slags pseudonærvær, der ikke kan erstatte den ægte vare.

Jeg har lavet et par tips til, hvordan vi i hvert fald får det til, at fungere:

– Tag temperaturen på jeres forhold inden afgang. Rasmus og jeg tog konsekvensen og slog op, inden han tog afsted. Selvom vi kun havde kendt hinanden i godt og vel et halvt år, syntes jeg, at det var utrolig hårdt og jeg kunne slet ikke få ham ud af hovedet. Vi fandt hinanden igen efter en måneds tid og det er jeg meget lykkelig over den dag i dag.

– Tag hensyn til hinanden. Man skal så vidt muligt undgå at gøre sin partner jaloux og usikre. Vi har allesammen grænser - og de kan nemt blive overtrådt i et langdistanceforhold, fordi din partner er så langt væk.
Jeg bliver normalt aldrig jaloux - men indrømmer da gerne at jalousien er kommet snigende, nu hvor Rasmus bor 600 km. fra mig. Hvis Rasmus begynder, at følge en eller anden random pige på Instagram (vi kender det alle sammen) kan jeg da godt tænke: "hvem er hun?" - eller som da vi for et par weekender siden var i byen, og en del piger sendte ham lange blikke. Alt jeg kunne tænke var: Hold jer væk! Men det er jo kun fordi jeg er hamrende forelsket.

Respekter hinanden og find ind til hvad I synes er ok - lad vær med at gøre noget du ikke selv ville acceptere.

– Prøv at søge råd hos andre, der har været igennem lignende afstand og adskillelsesperiode - og husk, at ikke to situationer er ens. Jeg synes at det er helt fint, at være i et langdistanceforhold - hvor andre slet ikke kunne gå igennem det.

- Stol på hinanden. Det er det vigtigste punkt i alle forhold.
Husk at fortælle, at I elsker hinanden og sig altid til hvis du har travlt, og ikke lige har tid til at tale i telefon.

Til alle jer, der måske står overfor beslutningen om at kaste sig ud i et langdistanceforhold: spring ud i det!
Nye udfordringer og en anderledes hverdag kan give fantastiske oplevelser og i sidste ende være med til, at styrke jeres forhold endnu mere, når I genforenes.

Jeg elsker dig Rasmus.

Xx AmalieDesign din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments