HeaderSÅ kom den længe lovede DIY guide til mine meget efterspurgte perleøreringe.

Jeg lavede dem egentlig, fordi jeg havde set dem på kære Freja Wewer - men så fandt jeg ud af, at de kostede 1800 og tænkte - hmmmm.. mon jeg kan lave noget der ligner? Med hjælp fra min seriøst kreative mor (bliver jeg mon nogensinde så god som hende) så fik jeg lavet et par!

De tager lang tid at lave og man skal være rimelig fingernem - MEN kast dig ud i det!

Mange af jer har spurgt om de kan købes af mig - det ved jeg simpelthen ikke om jeg har tid til.
Et par tager ca. tre timer at lave ;) Men det er hammer sjovt - og mega fedt at lave sine egne øreringe.

Jeg håber I kan få brug af guiden tøser!

 • Alle mine perler og grej er fra Panduro Hobby.
 • Alt du skal bruge er:
 • Hvid kinesertråd
 • Glasperler 2,5-2.8 mm lyserød (580022) og guld (580056)
 • Klemmeperler i guld
 • Tynd nål
 • Klemmetang
 • Metalring i guld
 • Ørestik i guld
 • Dana Lim klar kontaktlim
 • Lyserød engangs karklud

1. Lav 14 tråde med perler. Start med en klemmeperle som klemmes på snoren med tangen. Derefter 9 guldperler og 36 lyserøde perler. Læg det lyserøde stykke dobbelt og sy tråde op gennem den bukkede kant, så perlen er forlængelse af stoffet. Ri tråden, så stinget ligger på bagsiden af stofstykket

2. Når alle 14 tråde er syet på stoffet, ordnes trådene så perlerne ligger tæt på kanten. Du kan stadig nå at ordne dem lidt sener, hvis de glider. Buk stoffet og klip stoffet til så den bagerste del er ca. 1-1,5 cm længere end foran. Buk den bagerste stofkant frem foran den forreste og rul stramt sammen, så du får en kvast.

3. Træk evt. lidt i toppen af trådene hvis enkelte perlesnore ikke sidder helt op til kanten. Sy kvasten sammen.

4. Lav en knude af alle snore, så tæt på toppen som muligt. Stram godt. Klip snorene af et lille stykke over knuden.

5. Nu laves toppen. Toppen er klart den del, som kræver mest tålmodighed plus lidt øvelse. Vi lavede et par øreringe før de blev rigtig pæne. Enten kan du lave en lang snor, hvor du limer hele toppen som i en spiral fra bunden. Du starter med en lang tråd, der hæftes i bunden og arbejder mod toppen.

Jeg synes dog det bliver pænest, hvis man starter med at hæfte tråden og tage ca. 16 lyserøde (mål om antal passer i omkredsen) og herefter lave en ring ved at føre perlesnoren rundt om toppen og sy igennem de første 2 perler. Denne ring fæstnes med et lille sting. Dernæst laves en ring nedenfor den første ring evt. med en ekstra perle i forhold til den første ring. Det giver en pæn afslutning ned mod snorene. Fæst denne ring igen med et lille sting og før nålen lige op over den øverste ring. Startede du med 16 perler fortsætter du med at lave ringe af samme antal perler og fæstne ringene til du når øverste kant.

7. Brug en lille kødnål eller tandstik til at lime den øverste ring forsigtig fast. Det kan ikke undgås, der kommer lidt lim på perlerne og fingrene klister også lidt.

8. Når den øverste ring er tørret, fortsætter du med at komme lim på toppen og presse knuden og enderne presset lidt ned i limen, så limen også er med til at sikre intet går op.

9. Sæt flere perler på snoren, så du arbejder med ca. 20 perler og med endnu mere tålmodighed og fingre der klister, laves en lille indadgående spiral, hvor du lukker toppen. Lad snoren hænge, den skal bruges igen.

10. Du kan nu med en lille nål rette lidt på perlerne og forme toppen, mens limen endnu ikke er tør. Der skal bruges godt med lim i toppen, men pas på at der ikke kommer for meget lim udenpå perlerne.

11. Lad toppen tørre gerne et par timer til den er helt hård og brug 6 perler til at lave en lille bue til at hænge metalring i. Hæft buen ved at sy ned igennem toppen og sørg for at hæfte enden ved at sy et par gange igennem toppen og hæft i bunden af toppen gemt mellem snorene. Pas på at der sys mellem perlerne så hæftningen ikke er synlig.

12. Sæt metalring og ørestik i ophæng og så er første ørering klar!

God fornøjelse.

Kys og god aften fra mig

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments