HeaderJeg har haft en samtale med mine veninder, og jeg er ikke helt klar på min pointe, men håber, I har lyst til at følge min tankestrøm.

Mine veninder mener, at der er uskrevne dating-regler - DATING REGLER? Jeg tænker, at fidusen ved at date jo netop er, at det hele er frit, nyt og til tider mega spændende. Hvorfor skal vi have et regelsæt? Er det ikke først, når man er blevet kærester? Og ja - før nogen hugger hovedet af mig og kommer på barrikaderne og hejser flaget om monogami - så ja, hvis to mennesker har datet i et godt stykke tid og er fascineret af hinanden, er der selvfølgelig et sæt regler. Men fordi man som pige (mig) har set en fyr et par gange, skal jeg så følge et sæt regler? Jeg er forvirret.

Jeg har læst spalte op og spalte ned om de såkaldte dating-regler - for hvis man googler sætningen kommer der næsten 400.000 resultatet op - så mine kære veninder må have fat i noget.

Men ja, regler - jeg har været i forhold , hvor der HAR været de helt faste regler, der er i de fleste forhold: vi er tro mod hinanden, vi lyver ikke, vi kysser ikke med andre - vi flirter lidt, jaja - men vi er hinandens sparringspartner, vi elsker hinanden og vi lever i et fast og ærligt forhold. En af mine venner udtalte i dag, at reglerne i et forhold, jo netop er grundlagt, så vi ikke fucker hinanden op.

Men når man dater, skal det hele da være lidt sjovt? Ellers forsvinder spændingen da lynhurtigt.

Hvad definerer en date egentlig? Det er nok de færreste af os, som ikke har prøvet at være på date. Der er de gange, hvor det går godt - og så er der de gange, hvor du krummer tæer under hele seancen og bare burde rejse dig op og gå. Men hvad er det, der gør nogle dates bedre end andre? Er det kemi? Udseende? Forventninger? Eller er det netop, mine damer og herre, disse uskrevne og små latterlige datingregler, der alligevel ubevist befinder sig i baghovedet.

Hvis du spørger mig, har de fleste mennesker for travlt, når det angår alt det dér med dating. Vi fokuserer hele tiden på, hvad der skal komme ud af daten, i stedet for at nyde daten - om den så var god eller det modsatte. Vi tænker hele tiden på hvilket resultat vi vil have ud af daten, bekymrer os om hvem, der skal skrive først - eller hvorfor han ikke liiiiige ringede dagen efter, men ventede med at skrive en sød besked morgenen efter.

Jeg har været single i et godt stykke tid og må ærligt indrømme, at jeg har læst et par bøger om forhold og vejen til det perfekte forhold vi alle sammen leder efter. Men uanset hvor mange bøger jeg læser og hvor mange forestillinger, jeg har om den perfekte måde at sige tingene helt rigtigt ting på, er jeg virkelig dårlig til det med at date.

Det er ikke fordi, det ikke går godt, jeg bliver bare altid utrolig usikker på, hvad der forventes. Nu skal det ikke lyde som om, at jeg ripper Tinder for dates - for det gør jeg bestemt ikke. Jeg bruger ikke aktivt apps, der gør det nemmere, at finde den man leder efter (credit for dem der har, jeg ser bare ikke mig selv i hele det forum)

Jeg havde Tinder i et par uger for et års tid siden, og fik et chok over de henvendelser jeg fik - måden fyrene skrev meget direkte på. Mange er jo i forvejen lidt på glatbane, når de prøver lykken på diverse datingsites og -apps, så det sidste man har brug for, er da flere måder at komme galt af sted på. Jeg fik i en besked, denne vending: Du ser sød ud. Er du ude i aften? Du er velkommen til at sove hos mig - jeg er god i sengen.

Jeg var mundlam. Hvad blev der af almindelig høflighed og de gode manerer, som jeg ved, mange mænd besidder, når de bevæger sig rundt ude i virkeligheden?

Tilbage til dating-mysteriet. Jeg kan tælle de dates jeg har været på igennem mit liv på få hænder. Jeg husker mig selv som nervøs og en smule rød i hovedet. Jeg tror i bund og grund, det er usikkerheden omkring hvad der forventes af mig - og eftersom jeg har læst de dating-regler jeg har googlet mig til, har jeg ikke overholdt nogen af dem. Overhovedet.

Men hvorfor alle de regler? Er det ikke ligemeget, hvem der ringer først, hvem der vælger stedet, hvem der skriver den sidste sms og om I kysser i 5 sekunder eller to minutter? Hvis du føler det gik godt - så skriv da for pokker til fyren, at du nød hans selskab - han vil udentvivl blive glad. Skal man spille kostbar - ja, du skal da ikke kaste dig i hovedet på ham efter en uge og sige at du elsker ham og ikke kan leve uden..... men det giver vel sig selv.

Daten er sat op i et par faste rammer: invitationen, beslutning af mødestedet, påklædning, det første møde, samtaleemner, regningen (uf, aldrig nem) afskeden og ja muligheden for I ses igen. Og hvis I så ses igen, og daten efter det, og daten efter det - så ender I pludselige med muligheden, til at skrive til hinanden halvsnalrede kl. 2, om I ikke lige skal mødes - så ender I måske med at tage hjem sammen - for når ja, der er jo også hele spændningsmomentet omkring hvornår I skal have sex - og kan man have sex for hurtigt?

Jeg kan efterhånden sige, at det med at date og opbygning til et forhold er et spil - og i et spil ER der regler. Jeg må bukke under og give mine veninder en smule ret........ ja, der er et par regler i datingregi. Om der er et decideret regelsæt ved jeg nu ikke - for hvis man følger en protokol bliver det da lidt for kedeligt ?

Måske bunder det angstprovokerende også i at man støtter sig for meget op af andres succeshistorier og man bliver for kejtet og ikke får vist sin bedste side i stræben efter den ultimative date og mødet med den eneste ene.

Alt jeg har at sige, er at vi skal huske at date løs og nyde det imens vi er unge. På trods af min Tinder forskrækkelse må jeg indrømme, at for at finde den rigtige (ham du skal dele resten af dit liv med) skal man selvfølgelig ud og møde nogle mænd undervejs - nogen vil såre dig, nogen vil bringe lykke og nogen vil bare være ham der du datede i et stykke tid.
Så date løs damer - og husk for pokker at have det sjovt!
I er skønne som I er hver og én - også selvom han måske ikke skriver med det samme efter første date.

Tanker fra en date-forvirret dame

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments