HeaderGod formiddag

I min Cover-tid lavede jeg en masse guides om forskellige emner i København - og jeg tænkte, at det skal I da ikke være foruden her på bloggen.

Jeg har valgt at kalde det 'Cityguiden'. Jeg kender København rimelig godt, og bliver altid spurgt til råds når det gælder spisesteder og oplevelser - så at sætte et par guides sammen er jo altid sjovt! Det kommer til at handle om alt fra mad, kunst, shopping og begivenheder der sker rundt i hovedstaden.

I denne omgang omhandler det burger - for findes der noget bedre? Hvis du har danset hele natten, drukket tequila som aldrig før og kan mærke tømmermændene banke på døren - er burger den aller bedste kur hvis du spørger mig!

Smagen af den bløde bolle, den saftige bøf og det friske salat? For slet ikke at nævne de salte pomfritter - som i mit tilfælde altid skal følge med!

Københavns har et væld af burgerjoints og udbuddet er kæmpe stort - så det er svært, at holde styr på hvor man rent faktisk får en virkelig god en af slagsen.

Jeg har testet utrolig mange steder, og fundet frem til komplette burger-guide - kom med et par ekstra bud, hvis I føler de mangler!

I tænker måske, at jeg ikke er den mest pålidelig at bedømme burger nu jeg har mælkeallergi - og I har helt ret. Jeg har i flere situation sagt til tjeneren, at jeg skal have fjernet alt med mælkeprodukt fra burgeren - hvorefter han eller hun kigger skeptisk på mig og udbryder: "Så du vil bare have en bøf med salat?"....... Ja, den snaskede udgave jeg beskriver i de fleste anbefalinger nedeunder, har jeg kun fået beskrevet af den jeg har haft med som testperson - men de lyder lækre - og jeg ville give min højre arm for at smage en burger med ost, mayo og alt det andet snask jeg ikke kan indtage - men sådan er livet jo. Nå ja, tilbage til burger-manien - here it goes:

Beskrivelsen af hver sted hænger sammen med rækkefølgen af billeder I ser ovenfor:

1. Café Norden
Udover at være en af de mest turistbesøgte caféer i Kbh, har Café Norden er pokkers god sammensætning af tre små burgere. Det ny-moderne udtryk kaldet sliders - en klassisk burger, bare i en lille appetitlig anretning. Du får serveret tre forskellige varianter: En med kylling der er mexicansk inspireret, en klassisk oksekød og godt med snask, og den sidste med laks og bernaisemayonaise. Tilbehøret består af sprøde, ovenbagte halve kartofler med chilimayo. De er utrolig opmærksomme på allergi, så hvis du har det - kan du trygt lægge et besøg forbi.
Østergade 61, København K

2. Ravage
Ravage har uden tvivl en af byens mest fotograferede burgere. Hvis du endnu ikke har smagt (eller set) restaurantens burgere, skal du til at få lagt Ravage et besøg! Du får serveret en anretning af tre (meget store) sliders: en med pulledpork, en med hønsesalat og en med oksekød. Du får som tilbehør en god portion perfekt friteret omgang pomfritter med to forskellige slags dip. Bollerne er bagt med en ordentlig omgang smør, så de er bløde og lækre. Fyldet er delikat og helt tilpas. Alt i alt et godt og solidt burgermåltid
Kongens Nytorv 16, København K

3. The Union Kitchen
Uhm, The Union, uden tvivl en af mine yndlingscaféer i Kbh - det er efterhånden blevet mit stamsted. Jeg ved ikke hvor mange af deres avocadomadder jeg har indtaget igennem tiden. Deres indretning er utrolig hyggelig - og jeg glæder mig allerede til forårsaftner, hvor man kan nyde et glas hvidvin i aftensolen på deres (altid) overpakkede bænk foran restauranten. Men, men, men - nu handler det jo om deres burger - og hold op for en sammensætning! Hvis du har tømmermænd er det stedet at besøge. Burgeren består af en blød brioche bolle, bøf, bacon, soltørrede tomat, cheddar og et shot ved siden af med Fernet Branca - alle tjenerne anbefaler det - for slet ikke at snakke om byens bedste fritter der er vendt i trøffelolie. Fornemmer I min begejstring?
Store Strandstræde 21, København K

4. Tommis burger joint
Dette er Kødbyens bedste burgerbar. Restauranten har plads til 24 gæster, men gør sig primært i take-away. Menuen er nem og simpel: burger, fritter og shakes - det kan ikke rigtigt gå galt. Bollerne er bløde, kødet er ikke for de fedtforskrækkede og pomfritterne drypper af friture. Og det er oven i købet virkelig billigt.
Høkerboderne 23, københavn V

5. Sokkelund
Café Sokkelund har været nomineret af AOK som Byens Bedste Burger - det siger en del. Restauranten er næsten altid propfyldt med mennesker - men både maden, indretningen og stemningen er i top. Burgeren er en af de bedste jeg har prøvet i vores lille land. Den søde, klassiske bolle og den fantastisk krydrede bøf smelter sammen i en perfekt smagsoplevelse. For slet ikke at snakke om pomfritterne - det er nogle af de bedste du kan få i Kbh. Fantastisk god smag, sprøde og helt perfekte - plus man får serveret to dip af bearnaise. Winwin. Hvis du er vild med burger er Sokkelund the place to be. Dette er også et af de virkelig gode allergivenlige steder.
Smallegade 36E, Frederiksberg

6. Salon 39
Jeg har spurgt rundt i min vennekreds, hvor man finder byens bedste burger - og konklusionen af svar falder på Salon 39. Det er en top amerikansk udgave af en burger de har på salonen. Bollen er blød, bøffen er af de lækreste og smagfulde oksekød, simpel sammensætning af cheddar, salat, tomat og løg plus klassisk mayo. Du får serveret en syltet agurk i en fin anretning ved siden af - smart for dem der ikke kan lide det. Fritterne er tyndt skåret og minder lidt om dem man kan få på MacD. Jeg er fan.
Vodroffsvej 39, Frederiksberg

7. Mash
Mash er kendt som stedet der serverer byens bedste bøf - men de har virkelig også en god burger. Bøffen i burgeren er den bedste i byen. Fyldet og bollen er ikke det vildeste, men bøffen kompenserer for det hele! Du skal selvfølgelig bestille chilli-fries som tilbehør - de er helt fantastiske. Mash har det lækreste tilbehør du kan bestille til - så tag et smut forbi. Bredgade 20, København K

8. Greasy Spoon
Mmmh, Greasy Spoon. Det var min kære veninde, Sofie, der introducerede mig for restauranten i sin tid - og hvilket held: det er så fantastisk lækkert derinde. Hvis du er fedt og kalorie forskrækket må du hellere blive væk, for alt på menukortet drypper af friture - på den helt rigtige måde. Menukortet er fyldt med en masse forskellige burgervariationer + sliders. Alle burgerne er både velsmagende og naturligvis utrolig greasy. De har en genial side-order sammensætning, så det kan bliver endnu mere greasy. Her nupper jeg en røsti-bund istedet for mælkeburgerbollen - det er super lækkert!
Studiestræde 14, København K

9. Halifax
Burger rimer på Halifax - det gør det i hvert fald i København. Halifax er byen bedste burgerkæde - men om de serverer byens bedste burger, er der mange delte meninger om. Niveauet er sindsygt højt og deres menukort er eminent. Burgerkortet består af 8 forskellige burgere som du kan pimpe up som du vil. Hvis du bestiller take-away på deres hjemmeside er alt opsat helt genialt - især for en sær mælkeallergiker som mig selv. For mig er Halifax det bedste sted at spise burger. De tager utrolig højt hensyn til al allergi. Jeg oplevede en aften at ekspedienten læste varedeklarationer op for mig i 10 minutter - det er seriøst service! Hun forsikrede mig om, at alt var i orden. Burgerne er velsmagende, pomfritterne er fantastiske og deres forskellige dips er geniale. Jeg er stor fan + alt kan tages take-away.
Find din nærmeste Halifax her

10. Haché
// Haché Gourmet Burger har et bredt udvalg af burgervarianter. Haché er fransk og betyder "hakket" - hvilket jo referere til kødet i burgeren. Konceptet er enkelt – og som på mange andre burgerbarer: vælg burger, så tilbehør og dip. Menukortet har 16 (!) burgervarianter, så der er en del at vælge imellem. Det er lækkert og super nemt. Et besøg værdigt. // Rømersgade 20, København K

11. Bistro royal
Der er ikke tal på hvor mange gange jeg har spist på Bistro Royal. Det er lækkert, ligger midt i byen og er virkelig prisvenligt. Det er en af Madklubbens nye restauranter og har haft stor succes på deres hjørne af Kongens Nytorv. Restauranten har en god burger og de lækreste fritter - også koster den en flad hund. Burgeren har en mør grillet bøf, sprød salat, rødløg, saltet agurk, tomat relish, cheddar, sød brioche bolle og dijonnaise - simpelt og virkelig lækkert. Det et sikkert hit - også uden brioche bolle! Læg vejen forbi.
Kongens Nytorv 26, København K

12. Cock's & Cows
Cock's & Cows skal også nævnes når vi taler om burger i Kbh. Siden 2010 har Cock's & Cows holdt til på Gammel Strand og langet utallige af burgere over disken. De har med årene åbnet tre nye restauranter. En på Østerbro, en i Ravnsborggade (Nørrebro) og den sidste ved hotel SP34 tæt ved Nørreport. Konceptet er som så mange andre steder: du vælger burger, fritter, dip og drikke. Restauranten er mest kendt for deres burger kaldet The Governator, der er lidt af en mundfuld. Der er to bøffer, onion rings, salat, tomat og hele molevitten. Den er virkelig lækker og et klart valg hvis du skal forbi. Fritterne er ligeledes geniale og de har mange forskellige varianter. Det kan ligeledes alt sammen tages take-away.
Find din nærmeste Cock's & Cows her

13. 42 raw
Hvis du er veganer (eller psykopat allergisk som mig) så frygt ej - København har nemlig fået sin helt egen veganske burger. Den er til at finde på 42raw - der efterhånden er en af mine stamcaféer. Den består af en økologisk glutenfri burgerbolle (win win for dem med cøliaki) med proteinbøf - må melde blank og sige jeg stadig ikke ved hvordan de har lavet den - romainesalat, lucernespirer, tomat, marinerede røde løg og valgfri dressing. Der er endda vegansk "ost" i - ikke lige min kop te, men har jo heller aldrig smagt ost, men mine veninder siger det smager rigtigt. Alt på 42 raw er lækkert, frisk og virker bare sundere også burgeren, så samvittigheden er også lidt bedre når du går herfra. Du kan få ovenstegte gulerods'fritter' med chilimayo på siden. Det er virkelig et besøg værd - og pokkers pænt på din Insta.
Pilestræde 32, København K

14. Sliders
En slider er en mini-burger. Men det er meget mere end det - de er tit snaskede, greasy fyldt med lækkert kød, syltede grøntsager og smagfulde saucer. Og dette er præcis sammensætningen du får på Sliders. Menukortet har ni forskellige varianter og hele konceptet er som taget ud af en burgerbar i New York. Sliders bolle er en af de bedste i byen. Den er den perfekte blanding af sød og blød, plus den holde godt på indholdet. Alle de forskellige sliders smager skønt og fritterne er gode. Hvis du befinder dig på nørrebrogade så kig ind.
Peblinge Dossering 2, 2200 København N

15. Burger & Bun
Burger & Bun kendte jeg ikke så godt, men fik anbefalet stedet af mine veninde - og må sige det var lækkert! Man får burgeren serveret på et rustik bræt med sprøde fritter og estragonmayo. Det hele fungerede. Bollen var smurt godt med mayo, bøffen var perfekt stegt og hele smagsintrykket var virkelig godt. En klassisk burger, der alligevel formåede at skille sig ud. Mums, mums, mums.
Fælledvej 9, København N

16. Istedgrillen
Vesterbros mest omtalte grillbar, der åbnede tilbage i 1971 og mest kendt for dets flæskestegssandwich og originale indretning med hvide klinker og gamle sodavandsplakater på væggene. Hvis du er i området skal du ikke gå glip af en af de lækre og topsnaskede burgere.
Istedgade 92, København V

Jeg håber I er burgersultne og får testet løs.

Jeg har i hvert fald lige bestilt en omgang hjem - I må selv gætte hvorfra ;)

Xx Amalie

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments